最爱大高汤阳春面,汤底系鸡汤,真材实料,饮左半碗番到office都唔会觉得有好多味精好口渴咁,个阳春面又够弹牙👍🏻如果叫白高汤米线,会配鱼汤,个汤都可以,米线就普通。如果叫黑高汤葛粉丝,就配牛骨汤底,不过唔系好饮到系牛骨味,麻麻。其实个汤底同面可以自由配搭,朕就认为个大高汤同阳春面系绝配😎必食系列:黄金墨鱼夹-热辣辣,一咬开d墨鱼肉同咸蛋黄就涌晒出黎,回味😋莲藕咸鱼煎肉饼-都系热辣辣,重咸鱼味,好有家乡风味👯香菇腊肠云吞-个腊肠味好出,夹埋个菇粒,好鲜味👍🏻wasabi炸墨鱼球同酸梅炸虾丸都几爽口,可以一试。之前都食过竹笙百花卷,好麻麻。个牛腩萝卜👌🏻牛腩入味,唔痴牙,萝卜隔过渣,够甜👍🏻价钱都算相宜,1个面跟1个点心就$52;2个点心就$62;3个就$72。眼见好少人order饮品,无咩特别。
大高汤阳春面
白高汤米线