🇭🇰Milu Thai มิลู่ไทย·呢间餐厅我之前见过好多次㗎啦 我觉得佢个火山排骨真系超级吸睛 而且佢有个乌头望落都劲好食😍😍不过我哋今次就拣咗火山排骨 下次有机会再去试佢个鱼😈·火山排骨$178呢个俾我想像中仲要大好多 佢系仲高过后面个炉加埋个煲 我地真心吓亲 好彩佢系有骨既 如果唔系真系食唔晒🤭🤭佢啲肉煮到好淋 好似煲汤好味既猪骨咁 超级tender 而且将啲肉一旧一旧咁搣落嚟食真系好有feel🤣佢个调味都几特别既 酸酸辣辣咁 有啲青柠味同蒜粒 超级惹味 佢唔算话好辣 但系食到最后都会有啲后劲既 好值得一试🤤🤤·咖喱三重奏$198我自己最钟意入边个黄咖喱 佢系甜甜地嘅 好夹佢个蒜蓉包 而且呢个超级解辣😌之后个青咖喱就重椰汁味多啲 个红咖哩我就觉得番茄味重左少少 无其他两个咁好味😈之后配料方面我都系最钟意黄咖喱入边嘅配料 佢入边个鱼柳仲系超嫩 而且佢个带子都系好食嘅 无煮到un左😏青咖喱入面个软壳蟹都唔错既 不过一路滚住就无可避免有啲淋左🦀️最后红咖喱入边啲海鲜就一般啦 反而佢入边个鱿鱼几好食🦑·飞天椰菜苗$88呢一个竟然系全餐最辣嘅一样𩠌 我唔知原来飞天同马拉盏系唔同嘅🤦🏻‍♀️🤦🏻
🇭🇰Milu Thai มิลู่ไทย
火山排骨$178
火山排骨

咖喱三重奏$198
咖喱三重奏

飞天椰菜苗$88
飞天椰菜苗

呢一个竟然系全餐最辣嘅一样𩠌 我唔知原来飞天同马拉盏系唔同嘅🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️佢超多辣椒籽 所以完全避无可避 我最后饮晒成杯野饮😂
#rbyeat
#rby东南亚菜