2021-04-01
🇭🇰The Optimist·Restaurant Week又开始啦 我见佢地个龙虾饭好似好好味咁 就即刻book左去食🥳🥳不过我地book个阵星期六日既lunch已经full晒 所以我地系lunch time偷时间去食既🤭🤭虽然佢上菜都几快 不过因为真系好多野食 所以最后都食左差唔多个半钟🤣·Restaurant Week Lunch Menu $198佢呢个set系包2个for sharing既前菜同面包 再每人拣1个前菜 主食同甜品 所以超级丰富 我地食得好开心😍😍而且佢无加一 所以都真系几抵😈·Padron Peppers l Gazpacho我平时其实就唔系好好peppers既 但系既然佢有我就都试左 估唔到几好食 佢系整到好似烧茄子咁 唔会话好草青 所以都唔错🫑个gazpacho就系一个冻既番茄汤 佢番茄味都几浓 不过我自己就都系中意热汤多D🤣🤣之后佢个面包都好好味 个皮真系好脆 无论系点汤定佢个alioli酱都好好味🤤·Gambas al Ajillo (+$28) l Bluefin Tuna Tartar佢个虾超级香 而且入面有4只都几多 不过始终佢太热 一路煮住 所
Padron Peppers l Gazpacho
Signature Juicy Lobster Rice (for 2) (+$98)
Berry Cheesecake l Chocolate Brownie
📍湾仔轩尼诗道239号地下至2楼