2023-08-28
推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️墨西哥菜試過好幾間,呢間灣仔嘅El Gordo Tacos & Grill可以話係暫時最有驚喜,食得最開心嘅一次,店入面嘅氣氛同食物都會令你深深感到墨西哥嘅活潑熱情。Taco墨西哥嘅經典菜式,總共有10款Tacos可以選擇,店員好nice咁推介咗其中幾款,最後就揀咗呢兩款試試。🌮Birria $38佢哋嘅Tacos餅皮雖薄但咬落煙韌有口感,仲有少少脆口。呢款餡料係牛小排肉,食落去肉汁非常豐富,牛肉嘅香味亦好突出,第一道菜已經令人好有驚喜。🌮Camarones $40另一款就揀咗海鮮做主角,惹味嘅蝦肉鋪上香甜嘅菠蘿沙律,食落係好清新而且口感豐富,而且佢蝦肉落得都算幾多,咬落啖啖肉真係好滿足。🍽US baby back ribs $288呢道菜賣相嚟講佢係望落去一舊外層燒到好深色一片嘅豬肋骨,但當你切落去果刻就知佢唔係咁簡單…因為刀身只需要輕輕壓落去肉度,就即刻骨肉分離不得之了,食落亦果然係十分之鬆軟,外層鋪面特制BBQ醬,甜得嚟又好惹味,每食一啖都覺得係種享受,個人會俾足佢滿星必食推介🤤。🍹Pineapple Juice $36🍹El Gordo’s Lem
Taco
🌮Birria $38
🌮Camarones $40
🍽US baby back ribs $288
🍹Pineapple Juice $36
🍹El Gordo’s Lemonade $30
菠蘿汁就正正常常,味道香甜無失手。
另一杯係店鋪招牌檸檬汁,第一啖飲落係酸到差啲咪埋眼,隨之而嚟係檸檬嘅甜味,飲慣咗佢嘅酸度之後就越飲越開胃,鍾意酸甜嘅你不定要試