2023-11-12
每次嚟到湾仔都会谂起El Gordo Tacos & Grill嘅BBQ猪肋骨,谂到入晒神嘅时候一回过神已经自动行到佢哋门口。试过佢哋好多款Tacos,以下两款系个人觉得最好味,各有特色👍🏻🤤Carne Asada $38第一款嘅馅料由牛腹肉同意大利青酱组成,玉米饼口感烟韧弹牙味道够香口,牛腹肉肉汁非常多食落好juicy,而意大利青酱带有浓郁嘅香草香味,3样混合埋一齐味道同口感都非常丰富好味。🤤Camarones $40切粒嘅虾肉再铺上香甜嘅菠萝肉同莎莎酱,鲜甜嘅虾肉、酸甜嘅菠萝肉加上香甜嘅莎莎酱,整体味道清新又开胃,钟意食辣嘅可以配埋佢哋嘅3款特制酱汁,味道绝对会再提升一个层次🤤。🤤US baby back ribs $288每次嚟都必定必定必定会点嘅一道菜,香浓惹味嘅BBQ酱、煮到轻轻一切就骨肉分离嘅猪肋骨、酸甜好味嘅沙律同炸到香脆嘅薯块,猪肋骨依旧系咁软腍多汁,啖啖肉加上惹味又够甜嘅BBQ酱,每一口都系满足,个人10星推介🤤。🤤Churros $78西班牙油炸鬼上面洒满住肉桂糖,口感松脆,本身糖度适中唔会太over,但如果想甜到入心嘅话可以点埋佢个特制朱古力酱一齐食,越食越过瘾嘅
🤤Carne Asada $38
🤤Camarones $40
🤤US baby back ribs $288
🤤Churros $78
西班牙油炸鬼上面洒满住肉桂糖,口感松脆,本身糖度适中唔会太over,但如果想甜到入心嘅话可以点埋佢个特制朱古力酱一齐食,越食越过瘾嘅一道甜品。