2010-03-14 8 浏览
因为在一个比赛赢了奖金所以想请男友吃buffet,因为他超爱吃甜品,所以在挑选过程中,都只选多甜品的。凑巧yamm有很多甜品,所以请了他吃tea buffet其实呢,它的熟食和其他东西不是特别吸引,不过一吃甜品就觉得抵吃啰!首推blue berry cheese cake!虽然冇饼底,但系真系好好味。芝士味超超超浓,又smooth,又唔会太甜,最重要系佢用靓芝士整,食落一d都唔觉我粉/硬。baileys杯杯,其实我唔知佢系咩黎,不过真系有劲劲劲香既酒味,岩哂钟意有酒味cake既人。仲要有小小饼底,好有赵头。strawberry tart,系就系有d蛋黄味,不过佢d strawberry真系好fresh!雪糕,系我最最最最最钟意既haagen dazs呀。。真系超好味!好食过m字头个只多多声啦,好多间都用m字头做雪糕(甚至用nestle)所以,真系正架!fried food,真系好热,好味呀~~other than food***waiter既服务超好,我杯水饮到一半佢已经走黎帮我加.一行开拎野食,佢就已经帮我接返好d餐巾(我系香格里拉都冇人咁样serve我啦!)仲有个道好宽,坐得好舒服
因为在一个比赛赢了奖金所以想请男友吃buffet,
因为他超爱吃甜品,所以在挑选过程中,都只选多甜品的。
凑巧yamm有很多甜品,所以请了他吃tea buffet

其实呢,它的熟食和其他东西不是特别吸引,
不过一吃甜品就觉得抵吃啰!

首推blue berry cheese cake!
虽然冇饼底,但系真系好好味。
芝士味超超超浓,又smooth,又唔会太甜,
最重要系佢用靓芝士整,食落一d都唔觉我粉/硬。

baileys杯杯,其实我唔知佢系咩黎,
不过真系有劲劲劲香既酒味,
岩哂钟意有酒味cake既人。
仲要有小小饼底,好有赵头。

strawberry tart,系就系有d蛋黄味,
不过佢d strawberry真系好fresh!

雪糕,系我最最最最最钟意既haagen dazs呀。。
真系超好味!好食过m字头个只多多声啦,
好多间都用m字头做雪糕(甚至用nestle)
所以,真系正架!

fried food,真系好热,好味呀~~

other than food***
waiter既服务超好,我杯水饮到一半佢已经走黎帮我加.
仲有个道好宽,坐得好舒服,而且环境高雅清幽,同情人去就最岩喇!
个道又易揾,美丽华对面就系啦,方便到不得了.
nice
good