位于诚品既Tanuki Innovation,有落地玻璃窗边位,可以欣赏维港景色。不过今日并唔系阳光轻洒嘅程度,火辣辣嘅太阳非常猛烈🌞 同海景无缘,唯有用窗帘与外界隔绝🙂‍↔️庆祝张家朗同江旻憓为香港夺金,餐厅推出咗一款剑鱼天妇罗冷乌冬!✨樱花虾剑鱼天妇罗冷乌冬 $168食材盖上薄薄一层炸衣,包括有鱼件、秋葵、菇类、蔬菜等等,份量十足,我好努力都食唔哂🙈 酱汁就系平时冷面汁嘅口味,夏天食都几清爽嘅。✨韩式烤五花腩泡菜温泉蛋卡邦尼乌冬 $138酸酸甜甜,又唔会太辣嘅泡菜酱汁,配搭乌冬都OK。五花腩有小惊喜,上面有芝士碎增添层次口感。✨Cucumber Espresso Tonic味道带苦既Tonic,我一向都唔欣赏。不过混合清爽嘅青瓜汁就会产生化学作用,中和咗苦味。少少青,少少苦,少少甜,百感交集,或者呢个就系人生百态🙂‍↔️ ✨Norway Cheese Latte 有一层甜甜咸咸嘅奶盖再加咖啡,味道正常。

✨樱花虾剑鱼天妇罗冷乌冬 $168

✨韩式烤五花腩泡菜温泉蛋卡邦尼乌冬 $138

✨Cucumber Espresso Tonic

✨Norway Cheese Latte
有一层甜甜咸咸嘅奶盖再加咖啡,味道正常。