2017-10-26 624 浏览
好似唔食放题人生就冇意思啦,上星期系铜锣湾见到个sign,好抵食,今次honey决定同我去食嚟一间打电话confirm左五点半time slot $248所以就即刻book左枱五点半到七点半!食早场😬😬既然honey 同我一齐早放工,咁就早啲去食!餐厅位于铜锣湾广场二期😁超级方便喺地铁站B出口一出就到啦!完全唔怕行太远唔识路迟到😂同友人五点半准时到达,刚入去已经发现有好几台人,已经坐低食紧,仲有好几个外国人😍连外国人都兴食放题🙄但系佢地咁早嘅目测餐厅系成层,都好大下,侍应带咗我同honey 两个人坐咗四人卡位,舒服又宽敞!我估,咁大张枱就系预咗俾我哋嘅美食刺身占据!虽然晏昼食个乌冬,但刚入嚟见到有自助熟食同沙律吧,已经流晒口水掀开厚厚嘅Menu!见到第一页刺身嘅我双眼发光,第一眼吸引到爆嘅就系剑鱼腩刺身!omg so 珍贵嘅食材系放题都有三文鱼嚟d out la!有剑鱼腩就够啦,即点。带子,北寄贝etc正爆!等我点点点哂去!由于第一页已经好正!所以我每款决定点小小!最啱我食个款就有肚可以冇限encore可能店内重未系好忙,刺身几分钟内就到啦😍相机食先😁第一秒梗系夹剑鱼腩先啦,口感唔错!
上星期被sign嘅平价引诱到

打电话confirm左五点半time slot $248

仙气刺身

可能店内重未系好忙,刺身几分钟内就到啦😍
相机食先😁

第一秒梗系夹剑鱼腩先啦,口感唔错!

大虾刺身第二好味,虾够大,又够甜!

好肚饿

随后上各款sushi 花之恋,软壳蟹卷,分量十足!

寿司

唔似其他放题,饭大大嚿,为左塞饱我🙄

寿司饭嘅大小适中,加埋切得靓靓嘅刺身,睇到都好开胃

Drink  柜

主角都到左啦,点可以唔提下饮品

款式超多,我喺芸芸饮料之中拣咗椰子汁,拎到反去位,朋友竟然话原来呢支系好贵嘅椰子汁嚟架,感觉即刻好抵

独立包装

Btw 要赞下佢独立包装嘅Wasabi,唔似平时啲餐厅咁,一大旧Wasabi系个大pot到唔知摆咗几耐😁😁

不停encore  海胆手卷

重头戏😍海胆手卷,有别于传统手掌大嘅手卷, 佢嘅长度只系一只手指,细得来又有一旧好大嘅海胆

由于我系海胆迷,佢个海胆又真系唔错,整晚来讲,叫叫下,我都应该食咗至少10只

牛舌

熟食串烧牛舌n pineapple 👍🏻色泽唔错,口感弹牙,大厨真系煮得唔错

火炙烟三文鱼寿司,入口即溶

新鲜热辣鳗鱼

热辣辣鳗鱼,而家谂起都有啲挂住

都食咗唔少野,又encore 左好多款

Dessert  柜

差唔多要埋单走人,梗系即刻来翻个甜品时间

甜品柜超多选择,竟然连我梦寐以求嘅杨枝甘露都有,满足哂

整体来讲, 今次好满意,下次应该可以带屋企人一齐去食
仙气刺身
好肚饿