2024-01-25
作为一个住左系天水围廿几年嘅人,真系觉唔洗山长水远入黎 天水围 食丽江‼️🌸萝卜猪耳麻辣小锅米线🌸$44食丽江要食佢地嘅麻辣汤底。辣度简左小辣,虽然有层薄辣油系面,但饮落都唔算太油而且麻得好顺口又舒服。不过其实个汤系得麻,冇咩记忆点同特点。米线偏爽身,唔算好挂汤。细细个比姨姨塞左佢地嘅猪耳食之后,就从此爱上左猪耳,难得黎食就叫下猪耳食。可惜猪耳薄左好多,而且都冇以前咁入味🥲就算以前中学食,都会觉猪耳好味,依家觉得爽字无味🥲好彩佢地嘅萝卜批皮批得好入,所以十分清甜。🌸炸酥肉🌸$38唯一无变嘅系炸酥肉仍然都系咁酥脆香口而且份量足,同细个食嘅味一样🥹自己其实自从中学之后都冇再食过丽江,因为真系大不如前,加上店员态度唔太好(中学个阵食提佢地找多钱,反而闹我同成班同学唔识计数,最后发现真系找多闹我地阻收工🥲小朋友好细个埋黎坐又要一定叫一碗面食😥)但见米线关注组大推,先过黎食。老实讲唔太明点解要排咁耐队,甚至被吹捧😥如果好钟意食米线,会有更多好选择
🌸萝卜猪耳麻辣小锅米线🌸$44
🌸炸酥肉🌸$38