2021-11-22
一到年尾, 多数都会吃吃好11月系男朋友生日, 今日专登揾左间感觉几好既omakase厨师发辨就系将当日最新鲜既食材黎招待客人$1,688对于平时比较少出去食野既我认为唔平, 不过食完连男朋友都大赞, 值回票价先上一客白子蒸蛋, 用白子做茶碗蒸真系第一次, 白子口感相当滑溜而且香味十足海胆白子安康鱼鱼肝, 感觉很像一枚艺术品! 三个不同口感, 不同颜色同不同感觉既食材放埋一齐, 海胆具鲜甜味, 白子同岩岩食既又系另一种感觉, 热食味道较浓郁, 而冻食有种好creamy既感觉康鱼鱼肝厚到有d好似食牛扒咁, hahahhaa….好奢华但又好想一啖放晒入口既感觉仲有好多款唔同既时令鱼, 最为特别既应该系呢度既春鱼, 爽口感十足但唔会过份, 食落有种鲜甜感狮鱼, 时令剑鱼腩 同 大拖拿都一样系好新鲜, 大拖拿果种光泽感真系好邪恶! 到底要做几多运动先可以消耗到….饮返个蚬汤就去到寿司啦! 晶莹剔透既白虾寿司比平时食既虾更甜赤活贝弹牙同甜度十足, 同平时食果种鲜甜有d唔同, 呢个更好食立鱼(甜)好似比较少可以依到有鲜甜度既弹形立鱼, 呢个几好味试问有边位香港人可以抗拒鲜甜味浓既海胆寿司呢~每片都
厨师发辨就系将当日最新鲜既食材黎招待客人
其实仲有好多野都好好食, 但废事讲咁多咁多啦~
食材新鲜而且水准好高! 我自己几中意呢度, 空间感十足而且成个环境好日系
云呢拿雪糕, 赤肉蜜瓜 + 朱古力卷蛋 好味又精致, 成餐生日饭同男朋友两个食得好开心!
有时系节日既时候食贵D都值得既!!!