超级惊喜之南瓜鸡白汤拉面🍜❣️ 见到10月有期间限定既南瓜鸡白汤拉面,仲要每日只卖10碗,小妹一早mark定schedule 要去会一会佢!本身冇食过座银,但听过唔少人讲。每日3点钟开卖,今次早左半个钟去到中环店,平日唔洗排队✌🏻店员好好又肯俾我地入去坐住等…都等到15:20先有得食呢一黎就紧系试汤底…超浓厚南瓜汤底!浓到好似忌廉汤质地,先有啲甜甜南瓜味,再有鸡白汤味,平衡得好好!粗面超挂汤(小妹平时唔太喜好粗面,但呢个好ok) 唔少得佢地最出名既炸牛蒡,仲有原片南瓜同猪肉叉烧粒…啲叉烧粒烧得好香又juicy。唔好以为得3片南瓜就sell南瓜?!个底仲有好几旧南瓜,份量一啲都唔少,仲要啲南瓜甜到好似蕃薯咁!!!!!! 🤩旁边附上一少碟好似greek yogurt咁既酱,用黎点啲南瓜食又几夹😗南瓜上有啲辣椒粉,当食食下觉得个汤单调,将啲辣椒粉捞埋落汤度带微微辣又系另一个境界~~食晒后啲汤饮左8成咁多🤤虽然有啲贵(暂时系小妹食过最贵的拉面),但值!值得一试💕当庆祝Halloween 🤣绝对值回票价。抵过玩鬼屋喇😛HKD168 +10% service charge另外加左只棵木烟熏糖心蛋(熏

HKD168 +10% service charge

另外加左只棵木烟熏糖心蛋(熏制玉子)
有淡淡烟熏味,糖心亦都控制得好
不过小妹较喜欢豚道乐带点甜味的糖心蛋🤭

HKD15 +10% service charge