2023-10-27
今日放工攰攰又好想食泰国野就谂到去小曼谷买外卖番屋企慢慢叹~今次又有新尝试😆西班牙黑毛猪扒配粟米沙律 $150黑毛猪扒够晒大件又厚身,煎得好香,就算外卖番到屋企都无问题。粟米沙律第1次, 估唔到新鲜粟米配搭泰式味道酱汁喺咁啱,仲有我钟意嘅清新小蕃茄,香脆花生等,开胃惹味马拉盏椰菜苗 $110椰菜苗份量唔少,马拉盏带点辣味同埋咸香,椰菜苗够晒入味 咬落爽脆唔会炒得太老鸡全翼 $24小曼谷必点串烧之一。 鸡翼大大只,腌得够入味,点沙嗲汁一流牛根丸 $24第1次试烧牛根丸,一串有5粒。细细粒但烧完之后牛根丸喺弹牙得黎,咬落口感丰富腊肠 $24烧腊肠亦喺泰式特色串烧之一,卖相似中式腊肠但带甜味,有5件,咸甜味道几讨好冬阴功海鲜汤粉 $79想食辣味嘅汤粉又唔想咁普通就要试下冬阴公汤粉,拣左粉丝,吸晒啲精华真喺好正,又辣得过瘾
今次又有新尝试😆
西班牙黑毛猪扒配粟米沙律 $150
马拉盏椰菜苗 $110
鸡全翼 $24
小曼谷必点串烧之一。 鸡翼大大只,腌得够入味,点沙嗲汁一流
牛根丸 $24
腊肠 $24