2023-01-10
朋友加拿大回来,十二月四人下午六点来这儿晚餐,人不多坐得舒服,朋友在加拿大慢活惯,每次落单叫一款食物,吃完再叫共吃了八款:凉溪脆鳝、椒盐九肚鱼、黑砖豆腐、豉椒花甲王、椒盐鲍鱼、黑蒜蒸班球、百合云耳抄芦笋、银芽豉油王炒面,埋单$1038,食咗差唔多四个钟,真系超值,四人都很满意,因为其中一位是素食,待应有通知厨房特别安排(应该冇用猪油,因为如果有素食朋友会食得出)。一月加拿大朋友想再encore, 今次更早,三人五点便到,吃了黑蒜粉丝圣子皇、其灵龙趸球、椒盐鲜鱿、蒜香冻螺、莞香啫啫鸡煲、台山黄鳝煲仔饭,今次都食咗三个钟,埋单$1027,今次好似冇上次咁抵食,但几个哥哥仔服务真系超好,加拿大朋友想食煲仔饭饭焦但怕难消化,食完大半煲要求加汤再煑一下都可以,所以加拿大朋友叫我一定要帮佢写好食评,由于冇影相(事前我冇谂过要写食评),希望多多包涵,绝对推荐给疫情下想坐低慢慢倾吓食吓的人,因为座位距离同间隔都好有安全感,仲有清洁亚姐超用心不停清洁😬