2020-03-15 110 浏览
今日系铜锣湾行街,见到龙城餐厅就入去试下啦,一入去员工即刻帮我地量体温,系疫情严重既时候佢地既卫生真系做得好好, 令我食饭时放心D食,员工态度都好好.甘第一道𩠌就叫一碟避风塘豆腐同埋腐乳通菜.先讲豆腐,豆腐炸得好香口,外脆内软,作为头菜就真系一流,之后就系腐乳通菜,腐乳味唔会太浓,菜都唔会咸,比起预计中会清淡,但绝对好食,依两个头菜都好开胃,十分推荐大家试下. 再之后就系叫左焗猪扒饭,猪扒好软,唔会好难咬.分量都唔会过多或过少,亦都无焗㶶既情况,配上茄汁真系一流,之后就叫左一个西冷牛扒,牛扒熟度啱啱好,唔会过熟变得无哂肉汁,佢既薯菜系薯蓉,薯蓉配上芝麻酱,真系好好食.而且分量亦都好够,唔会怕食唔够或者食剩好多变浪费