2020-03-11 269 浏览
朋友推介这家泰菜,初时没有甚么大期望,因为很少人说在尖沙咀食泰菜🤣 但结果却是出人意料地好吃 😋 值得再去!三个人叫左成6样野,真系饱到上心口🤣因为实在系样样都好吸引好想食!首先黎左个咖哩软壳蟹面包,同平时既农夫包唔同,比较软身,外面就焗到微脆咁!个咖哩好惹味香滑,同个软壳蟹都几夹,加埋个软熟面包真心好食!蒜蓉牛油鸡翼,简直又香又邪恶😭蒜香牛油香惹味到不得了鸭肉生菜包,无猪肉既骚味我几like, 啲肉都好骚软,辣辣地,又系惹味之选!炸香茅鱼配青瓜沙律,条鱼都几滑,炸得好香脆内软~配埋个入味既青瓜沙律,真的食到唔停口最后上既烧春鸡酿香茅饭,斋睇个样已经无得顶仲要唔好睇少果兜仔配菜都好好味,好香😋个烧春鸡好嫩滑,个香茅黄饭好有香茅味,十分之正😋😋食唔晒半只打包返去第二日食都好好味!最后叫左个椰汁大菜糕甜品~谂住大菜糕普通野姐,但用左清甜椰青水整既大菜加埋椰肉真系有点不一样的好吃喔!野饮叫左咸柠七,不过不失啦我会返兜架呢间野~~👍🏻👍🏻因为武汉肺炎,星期五晚去食系唔洗排队,但都系好满座咁!听讲平时去食一定要book位架!记得下次食要卜位了~
蒜蓉牛油鸡翼,简直又香又邪恶😭蒜香牛油香惹味到不得了
野饮叫左咸柠七,不过不失啦
我会返兜架呢间野~~👍🏻👍🏻

泰式烧春鸡酿香茅黄饭