2022-01-06
今日同朋友喺旺角行街想食下午茶咁岩见到呢间冰室有朱古力流心多士就决定入去食!《朱古力流奶西多士》连饮品$40拎到过嚟𠮶刻真系好兴奋!成份多士好大块。上面铺满晒朱古力粉,中间就有层好厚嘅奶,望落就已经觉得好好味。用刀切开个下,完全系爆酱流出嚟,超级正!!多士炸得好脆,同朱古力粉同埋奶配搭真系Perfect match!!但系如果一个人食嘅话可能会有啲滞,所以比较建议share嚟食,但真系值得一试!!《瑞士汁鸡脾配薯条/沙律》连饮品$42鸡髀感觉上系无太大嘅特别,但系鸡髀好入面,啲瑞士汁好似入咗鸡髀肉到感,食落口感唔错,虽然啲鸡唔系话特别嫩滑,但系都吾会话太鞋或者太硬,感觉上都几好食。而我哋配菜方面拣咗沙律,佢哋用嘅系薯仔杂果沙律,味道都吾错。总括而言成间冰室嘅体验都好好,而且店员都好热情去服务你,而且以呢个价格来讲系非常之抵食,值得一试!!
咁岩见到呢间冰室有朱古力流心多士就决定入去食!
《朱古力流奶西多士》连饮品$40
《瑞士汁鸡脾配薯条/沙律》连饮品$42