2015-11-05
身边好多朋友都话韩国辛安东奶奶鸡好好味,但小妹上次去韩国净系试左炸鸡同人参鸡汤😋,奶奶鸡就要系香港试喇!预先book左位准时入座,店内空间尚算阔落,色彩缤纷既装修令人感到欢乐,当然美食更加可以令人开心啦,就好似佢既招牌菜🤗辛安东元祖奶奶鸡,我地order 左一只,份量超大!浓浓既酱油汁配上嫩滑鸡肉、红萝卜同薯仔等配料,呢个时候你可能想要白饭,不过当你发现底层隐藏住软得黎有咬口既薯粉,你会食到停唔到口,因为薯粉同鸡肉一样吸收晒酱汁既精华,非常入味👍🏻cider rita (梨味),外型够吸引,清甜既梨肉配合冰凉梳打气水够清新,食完奶奶鸡饮佢仲可以解腻添炒杂菜味道一般,菇类处理得唔好仲有d 草腥味,其他菜炒得唔够火候,有d 硬烧猪肋骨,以烧烤酱将猪肋骨烤到外围香脆,当你咬到肉时仍保留了肉汁,美中不足是份量细,只有三块,大家只能浅尝。就系炒牛肉粒饭,普通🙈紫菜饭卷好似系韩国车站外买到既饭卷,勾起韩国游既回忆,饭粒结实。海鲜饼无惊喜,粉比料多,唔够香脆。
就系炒牛肉粒饭,普通🙈
海鲜饼无惊喜,粉比料多,唔够香脆。