如果要约养宠物嘅朋友,想揾间坐得舒服、啲嘢又好食嘅餐厅真系唔容易。今次发现喺K11 Musea有间可以接待🐶🐶嘅餐厅,有靓景睇之余,啲嘢都几好食😋我哋3个人叫咗1份呢度出名嘅麻糬窝夫、3个主食同饮品:🧇#红豆抹茶麻糬窝夫:份量都算多。一层薄薄哋、连埋啲绿茶粉嘅麻糬铺喺4旧窝夫上,再加埋抹茶雪糕、红豆同有少少黑糖味嘅cream,捞埋一齐食超正🤤 身为抹茶控+麻糬控嘅我,表示好钟意😻 但个人希望抹茶味再浓啲苦啲会更好🤭🍱#味增三文鱼腩亲子丼:因为食咗窝夫,就唔想咁heavy,所以就拣咗呢个椰菜花饭,舍弃咗鸡胸窝夫汉堡。啲三文鱼腩煎得几香几好食,但我冇谂过其他嘢(包括椰菜花饭)全部都系冻嘅😹 如果入面多返样热嘢,我会开心啲🫠🍵#焙茶鲜奶:暂时系我喺香港饮过算比较好饮嘅,个比例沟得唔错,推荐👍🏻👍🏻👍🏻🥗朋友们分别叫咗 #慢煮鸡胸肉 & #手撕慢煮法式油浸鸭 嘅 All Day Breakfast。鸡胸肉几嫩滑,而油浸鸭嘅味道亦唔错~整体配搭都几好,同其他餐厅嘅all day有少少唔同,其他配料都好食🙂综合朋友对宠物友善餐厅嘅睇法,呢间算系性价比较高,而且选择亦较多;想带宠物出街食饭嘅朋友,可

我哋3个人叫咗1份呢度出名嘅麻糬窝夫、3个主食同饮品:

红豆抹茶麻糬窝夫

味增三文鱼腩亲子丼

焙茶鲜奶

综合朋友对宠物友善餐厅嘅睇法,呢间算系性价比较高,而且选择亦较多;想带宠物出街食饭嘅朋友,可以考虑嚟呢度😉
2024-03-03
红豆抹茶麻糬窝夫