2021-07-04
前日去完呢间素食餐厅就好想快啲出post介绍比大家😎佢嘅菜式有惊喜之余,环境都好舒服,啱晒同朋友倾计😙而且以喺中环嚟讲,价钱都唔算非常贵😌个人觉得无论大家喺唔喺食开素,呢间都值得一试👍🏻▪️Teriyaki Soba Noodle ($148)呢款荞麦面喺我下次嚟都一定会再叫嘅菜式😍佢入面有豆腐、南瓜、西兰花同青瓜丝等等嘅配菜,非常丰富🥰而加埋芝麻同紫菜丝真喺好香🤩不过依家夏天咁热,如果啲荞麦面喺冻嘅就仲正啦😆▪️Four Seasons Pizza ($178)同我一样有选择困难症嘅,叫呢个pizza就啱晒啦🤣一次过可以试晒四种口味,仲要款款都好足料😌另外佢喺薄批,食完都唔会太济,仲有quota食其他嘢😋▪️Vegan Foie Gras Pate with Toasts ($128)第一次食纯素鹅肝~觉得仲好食😂入口即溶之余,油腻感冇咁重🤤配埋黑松露酱同脆卜卜嘅多士,真喺几值得一试🥳▪️Wellington Beyond Burger Steak ($238)今次叫嘅四款菜式入面,呢一款个人觉得麻麻地🤧肉嘅部分比较少,酥皮都几厚😉味道方面就不过不失咁,试一次就够😌
▪️Teriyaki Soba Noodle ($148)
▪️Four Seasons Pizza ($178)