2024-06-10
终于试到大滚友啦,之前成日经过都冇机会试~附近成条街都系食肆,餐厅好近形点,喺西铁站行过去好快到👍🏻装修好有中国风,好有feel~我哋拣咗半只花胶鸡汤底,汤底几香,鸡件好滑,令我几惊喜😍因为平时食嘅鸡好容易煮得好柴,但呢度啲鸡肉几嫩滑,有鸡味👍🏻花胶都几厚,煲咗一阵之后食落真系有花胶味,同埋几淋滑,我都几钟意😋😋☁️牛肉拼盘(细)摆盘十分精美,好大一盘牛肉,包括有牛舌、牛板腱、靓肥牛等等,肉质新鲜,食落富有牛香,仲有少见嘅黄喉,好爽口🤩☁️杂菜拼盘份量好足够!新鲜!好多唔同嘅蔬菜类,例如蕃茄、芋头、莴笋、金菇、生菜、油麦菜、粟米等等,真系好抵~推介✨☁️ 伊比利亚橡果猪摆盘靓,豚肉片油脂分布平均,食落唔似猪肉,肉味浓,够嫩滑,烚一烚就食得~☁️ 手打鹅肝墨汁墨鱼丸坊间比较少见嘅肉丸,入面真系有包住一粒鹅肝,食落都几特别,都值得一试~☁️响铃拼盘推介~ 应该系自家制,有一半嘅响铃系即食嘅,外面包满咸蛋黄,炸得好酥脆好好味😋另一半就烚嚟食,食到好香嘅豆香👍🏻叫咗2杯Stella生啤~甜品几有噱头,名字叫火焰焦糖豆腐花,睇得又食得😂
附近成条街都系食肆,餐厅好近形点,喺西铁站行过去好快到👍🏻
装修好有中国风,好有feel~
☁️牛肉拼盘(细)
☁️杂菜拼盘
☁️ 伊比利亚橡果猪
☁️ 手打鹅肝墨汁墨鱼丸
☁️响铃拼盘
叫咗2杯Stella生啤~
甜品几有噱头,名字叫火焰焦糖豆腐花,睇得又食得😂