2014-07-03
今日同男友到PMQ睇熊猫,睇之前就黎呢到食下好多人赞既茄牛通啦。天气好热,而且要行一段斜路,所以我地食住雪条行去,可以冇禁热!去到五算好多人等,大概等左15分钟就有得食喇!系类似大排档,五算好大,虽然有几把大风扇,但坐五正吹到既位真系劲热!男友禁啱坐到个吹五到,真系好鬼热!叫左两杯咸柠7,一个茄牛面,一个碎牛炒蛋通,一个柠蜜脆脆咸柠7不错,好味道!咸柑桔好足料!加埋7喜味道好夹!不过五记得影相,$14一杯,我觉得值得试一下啊柠蜜脆脆真系好脆!味道甜中带点柠檬香,都几清新,但不好甜食的人应该会觉得太甜吧,冇记错$22下面呢个系男友叫既茄牛面,蕃茄好多,个汤就淡淡的,五系想像中既浓味,男友觉得还好,我叫既较好味!呢个就系我叫既碎牛炒蛋通喇,汤底系浓浓既蕃茄汤,我觉得好味,可能有d人会过得过酸,但我本身喜欢食酸野所以觉得好正!个碎牛蛋系咸牛肉炒的,不过不失,呢个汤底系蕃茄蓉咁的,五系稀既汤底,想试既朋友可以视乎钟意咩口感或是浓味定淡味吧!埋单食左$8x, 值得再黎试其他野,我见餐牌都有好多既选择!