2021-02-13
作为贝果控,一直都知道呢间小店好耐今日咁岩嚟到中环终于试到😋😋小店系商业大厦嘅7楼环境唔算好大,但系有室外空间俾大家一路吹风一路享受小食不得不提嘅就系呢度嘅bagel款式好特别!唔系平常我哋食到嘅原味、朱古力、抹茶,呢啲常见嘅款式亦都有咸有甜,满足你10个愿望🤩茶饮方面,都十分有心机!呢度都会有咖啡提供,主打果茶同埋特色茶饮呢度嘅bagel绝对唔会令你失望我就叫咗个肉桂bagel,本身对肉桂呢只味麻麻哋,但系食过呢个bagel完全改观🙈咬落去好松软,啱啱整热出嚟食系最好😋咬落去好香玉桂味,但系又唔会系过重嘅香料味中间亦都有一粒粒腰果,食到有三层口感比较烟银嘅皮,松软嘅内层再加埋crunchy嘅腰果然后再加上面层嘅糖霜,又系一次过满足晒几个愿望🤣至于茶饮方面,基本上热饮都系会提供一壶茶饮到三至四次左右,一壶都要$60 㗎我就叫咗个milky oolong第一下嘅口感真系好难忘,本身乌龙茶嘅茶底比较重,好容易会饮到好苦或者好浓嘅味道但系呢一个一饮落去有乌龙茶嘅清香,但系唔会过浓然后又会饮到奶中和左嘅味道,就会好清香不过有点可惜嘅就系,饮到第二第三转嘅时候个茶底就会好浓,得返苦涩味😪至于朋友
今日咁岩嚟到中环终于试到😋😋
小店系商业大厦嘅7楼
环境唔算好大,但系有室外空间俾大家一路吹风一路享受小食
不得不提嘅就系呢度嘅bagel款式好特别!
唔系平常我哋食到嘅原味、朱古力、抹茶,呢啲常见嘅款式
亦都有咸有甜,满足你10个愿望🤩
呢度嘅bagel绝对唔会令你失望
咬落去好松软,啱啱整热出嚟食系最好😋
咬落去好香玉桂味,但系又唔会系过重嘅香料味
中间亦都有一粒粒腰果,食到有三层口感
比较烟银嘅皮,松软嘅内层再加埋crunchy嘅腰果
然后再加上面层嘅糖霜,又系一次过满足晒几个愿望🤣
至于茶饮方面,基本上热饮都系会提供一壶茶
饮到三至四次左右,一壶都要$60 㗎
我就叫咗个milky oolong
但系呢一个一饮落去有乌龙茶嘅清香,但系唔会过浓
然后又会饮到奶中和左嘅味道,就会好清香
至于朋友就叫咗杯pear poem tea
好特别!饮落去第一啖系好香嘅果茶味
一般嘅桃茶,一系就饮都好甜一系就只有香味但冇味道
但系呢一杯一饮落去除咗果味仲试到少少梨既酸味
好神奇嘅系,当你啱啱尝到酸味嘅时候佢就会完全消失,变返一浸好calm既味道
极力推介!真系好特别,同埋一定唔会觉得好滞,成件事好清新
—
喺呢度一定唔会食得饱🤣🤣🤣虽然真系唔平
抵唔抵食就见仁见智
不过呢度绝对系特色轻食之选!
钟意茶同bagel嘅朋友过嚟试吓啦❤️