2022-06-04
♡♡♡📍叹捞 (屯门)屯门井财街15号金铭大厦地下4号舖天气闷闷热热,胃口都麻麻地,所以同朋友仔简左间凉拌捞面食😋😋。唔好睇间铺细细间唔显眼,但麻雀虽小五藏俱全,有正餐亦有甜品,仲唔贵🤣🤣~🍽猪叹捞 $48呢款主打猪颈肉+鹅肾 我地简左凉面bb辣仲加左$5爆多芫荽 满满一碗芫荽钟意食嘅朋友系咪觉得好吸引呢😈😈凉面果然系凉拌嘅首选啖啖都挂到酱汁 而佢嘅辣系有辣椒粉🌶️果种都几劲🍽牛叹捞 $43比较推荐呢款,金钱肚&手撕鸡真系好入味,果然系凉拌嘅热门𩠌菜😈😈 。配埋红薯皮又有咬口🤣🤣,虽然拣左唔辣但食落有d甜甜地几岩我呢d唔太食得辣嘅人🥰🥰~🍽樱花虾荽茜水饺🥟 $32一上菜就见到成碗樱花虾🦐,配埋芫荽红绿嘅配搭都几抢眼😂😂,食落都几有惊喜!每啖都有d芫荽/西芹嘅味道中和左油腻感,都值得一试😋。柠檬爱玉🍋 $10真系几抵!叫一碗捞加$10仲有大大碗甜品🤣~本来仲念紧柠檬味系咪会酸酸地,结果系有种柠檬茶嘅感觉😂😂~加埋Q弹Q弹嘅爱玉❤️!
📍叹捞 (屯门)
屯门井财街15号金铭大厦地下4号舖
🍽猪叹捞 $48