2014-02-06 853 浏览
放工同男朋友过荃湾食饭,本身谂住食鸡煲但系好多人 ,男朋友又唔想咁热气,见对面间西贡星装修都几靓,条龙又唔系好长,决定一试!呢间越泰餐厅同平时个啲好唔同,有多好多自创菜式!  今次决定唔要椰青,试下佢个椰子沙冰!好少见啲沙冰溶左都仲咁浓味!男朋友一睇到个餐牌就话要试农夫饱!我地拣左咖喱鸡!等一次食!一上既时候个饱系未打开既,一打开见到好多鸡!真系好足料!个咖喱味都唔错少少辣,不过可以再浓啲我就叫左个芥末芥兰配鱿鱼,贪佢个配搭新唔知系我少见识定点,我觉得呢个款好特别呀!鱿鱼就都系个啲啦但系个WASABI芥兰好正!食个下真系功鼻唔食得WASABI真系要谂谂先。但系我本人好钟意,第一次嫌啲芥兰少男朋友叫左个莲藕苗沙津,又系贪新鲜!真系大乡里,莲藕苗我都系第一次见食落好爽无左平时食个啲丝,啲汁甜甜地酸酸地都几开胃。但系我始终唔系好钟意食莲藕嘻嘻我地仲想叫泰式虾饼,侍应姐姐推介左呢个虾薄饼!!果然无介绍错!同平时个啲虾饼又系好唔同!佢加左花生系入面所以好有咬口!新鲜炸一咬落去热辣辣不过好热气我地两丁友食唔晒真系太饱所以无再叫野食。见到隔离差唔多个个都有煲野,原来系冬阴公卖相不错下次再试!总括
放工同男朋友过荃湾食饭,本身谂住食鸡煲但系好多人

呢间越泰餐厅同平时个啲好唔同,有多好多自创菜式!
 今次决定唔要椰青,试下佢个椰子沙冰!
椰子沙冰
好少见啲沙冰溶左都仲咁浓味!

男朋友一睇到个餐牌就话要试农夫饱!我地拣左咖喱鸡!
咖喱鸡农夫饱
个咖喱味都唔错少少辣,不过可以再浓啲

我就叫左个芥末芥兰配鱿鱼,贪佢个配搭新
芥末芥兰配鱿鱼

男朋友叫左个莲藕苗沙津,又系贪新鲜!
真系大乡里,莲藕苗我都系第一次见

我地仲想叫泰式虾饼,侍应姐姐推介左呢个虾薄饼!!
虾薄饼
不过好热气我地两丁友食唔晒

卖相不错下次再试!总括黎讲都几满意,唯一就系啲位有啲迫,环境有啲嘈。会再试!

咖喱鸡农夫饱
芥末芥兰配鱿鱼