2022-09-26 29 浏览
Thai on High (西环)西环卑路乍街18A-20A号地下20号舖环境上,餐厅装修好靓❤️,环境又清幽,同朋友倾起计上黎都舒服啲😝😝待应都好好服务!一上黎就俾两杯水,同埋好细心帮我哋添水,又会主动俾餐具我哋,唔洗开口先俾!芒果糯米饭$78芒果糯米饭真系俾100分,芒果又甜,份量又多!糯米饭入口系暖,甜度适中,又带有点咸味❤️ 又有靓靓餐具!真系加唒分!❤️❤️十分推介❤️🫶🏻冬荫功汤面$118个汤底非常有水准,浓郁而且酸味甜味好平衡。我同朋友争住黎饮😆我食过唔少泰国野,今次个汤底真系令我留低深刻嘅印象。汤料非常足:香茅,高良姜,青檬叶嘅数量好充足,🥢夹起一注面嘅时候就会痴住啲汤料。我想而知个汤有几足料。另外当然唔少得秀珍菇,蕃茄等等必不可少嘅伴菜啦。而汤面嘅配菜可以选择虾/三文鱼/鸡/菜。今次我叫左虾,虾好大只,弹牙爽口。面质都爽口,唔淋。所以整体黎讲,个冬阴功汤粉做得几出色!炸虾饼$68虾饼炸得好脆!上左枱大概5分钟先食,都食到”chop chop”声😝😝😝好挂住个声音!😂 因为好少会食到炸得甘脆既炸物❤️❤️又系推推推!椰青$40椰青又甜又多汁😉 啲椰肉都好滑❤️🫶🏻系清凉之选!
Thai on High (西环)
西环卑路乍街18A-20A号地下20号舖

芒果糯米饭$78

冬荫功汤面$118

炸虾饼$68

椰青$40
椰青又甜又多汁😉 啲椰肉都好滑❤️🫶🏻系清凉之选!