2023-03-20 763 浏览
难得入到嚟西贡!梗系周围发掘一啲小店!呢间蘑菇面包店已经开咗好耐,记得十几年前入和黎西贡食饭,喱间面包店已经存在!喱间面包店之所以咁有特色嘅系,入边买嘅包嘅种类同款式同出边都好唔同!佢有即食嘅面包,蛋糕,曲奇!又有可以返屋企加工嘅面包,批!佢卖嘅款式并唔系香港传统面包舖有既!佢系走外国路线,例如有贝壳蛋糕,曲奇,肉桂卷,蘑菇鸡肉批,牛肉馅饼登登!所以除咗本地人,有好多外国人都会帮衬!而我今次去到,一如既往帮衬咗朱古力麻糬条!仲记得以前系$5有三条,而家$10得5条!不过都知道而家生意难做!加少少价都冇所谓啦!最怕以后冇机会食嘅啫!题外话,今次喺舖头入边见到佢有新鲜嘅火腿卖!每100克计算,单单停留喺舖头几分钟,已经见到有两个人特登嚟买,唔知系咪真系咁好食!下次有机会一定会试!
难得入到嚟西贡!