2024-03-17
近期人气高企既手打柠檬茶,都试过饮过几间,直至到寻日试咗呢间喺铜锣湾景隆街#啊一柠檬茶, 即时😍心心眼爱上咗.... 我承认我系有私心嘅,因为我寻日饮过杯#啊菠萝🍍柠檬🍋茶❣️ 因为我系好钟意🍋&🍍.. 仲要有满满嘅菠萝肉之外,仲可以加我人生最爱甜品啫喱,简直不得了❣️教我如何不爱他之后我仲试过几款嘅⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️香橙🍊柠檬茶两样都系我嘅至爱😍 呢杯鲜果鸳鸯都OK嘅,不过🍊橙味较为单薄,我都系钟意🍍菠萝多D啊🍍菠萝🍋柠檬☘️四季春仲好记得N年前第一次饮四季春水果茶,就被呢个茶叶嘅清香吸引咗,就算有好多生果入边都冇抢到佢嘅清香,实在强劲💪 今次啊-自家嘅香水柠檬再加埋🍍菠萝同四季春一样非常之夹❣️跟住出场呢杯就犀利啦😆 简直系为手打柠檬界嘅[渣男]大平反🧐 我曾经试过附近其中一间好出名嘅渣男手打柠檬茶,我饮咗一啖之后,简直好似被雷击咁刺激🤪 简直感觉好似打通任笃二脉咁呀,用咗好一段时间先可以饮晒杯嘢!所以我就讲过我唔会再有下次😉 咁点解我又会试吓呢度呢杯渣男呢,因为贱三{我的好姊妹}饮咗杯啊菠萝柠檬茶,咁我就想试下D末饮过既芋泥,但系因为未有,有位高人就指点我迷津就介绍我试吓呢杯必试嘅渣
之后我仲试过几款嘅⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
啊🍍菠萝🍋柠檬☘️四季春
跟住出场呢杯就犀利啦😆 简直系为手打柠檬界嘅[渣男]大平反🧐 我曾经试过附近其中一间好出名嘅渣男手打柠檬茶,我饮咗一啖之后,简直好似被雷击咁刺激🤪 简直感觉好似打通任笃二脉咁呀,用咗好一段时间先可以饮晒杯嘢!所以我就讲过我唔会再有下次😉 咁点解我又会试吓呢度呢杯渣男呢,因为贱三{我的好姊妹}饮咗杯啊菠萝柠檬茶,咁我就想试下D末饮过既芋泥,但系因为未有,有位高人就指点我迷津就介绍我试吓呢杯必试嘅渣男嘞🤨 ..... 饮咗一啖之后就被佢呢个泰式🇹🇭绿茶底😍吸引咗,好快就见底啦! 高人真系冇介绍错😋 我饮完挂住𠮶茶味,不过都系𠮶句啦纯属我个人喜好😈
今日终于试咗芋泥红豆椰奶🥥
我系芋头铁粉,所以当然觉得佢好饮啦,芋泥香滑,红豆超大粒.. 最紧要系够淋,仲有椰奶甜度啱啱好,三种食材都非常安守本分,绝对冇抢风头🟰对于我呢D唔适合食太甜嘅人,绝对系冇水花之作😈
🍋铜锣湾景隆街5号联成商业中心地下3B号铺 Hong Kong
个人认为暂时铜锣湾饮过咁多间,最啱自己口味都系呢间啊一柠檬茶❣️
纯属个人意见,人人口味不同😁🍋
#铜锣湾景隆街
#阿啊一柠檬茶