餐厅: 大蕃薯
资讯:

2010-07-01 82 浏览
之前一直都好想试联和墟既大蕃薯,次次都人多到要系门口排队而食唔到…呢1日唔知系咪World Cup既关系,8点几都无乜人系o个到或者排队我地3个人入去坐低左,望一望Menu就点左以下既食物..1. Set Dinner芥蜜脆皮原只咸猪手 ($88)呢个咸猪手系呢到好出奇,所以一试…果然系皮够脆,但入面D肉又唔干仲要好Juicy!我最欣赏都系佢个sauce, 蜜糖得黎带点酒味, 简直绝配﹗2. Set Dinner甘薯焗猪扒饭 ($48)焗猪扒饭真系唔多好食,猪扒好 “鞋”口…大X乐既呢款焗饭好食过呢到既十倍﹗3. Set Dinner香草白蚬天使面 ($68)谂住西餐厅既西餐都应该okay啦.. 呢个天使面又系1个失败之作D蚬唔系多就OKAY.. 只只都无乜肉食.. 仲有佢个天使面个汁太多, 成碟面都湿得制.. 完全无creamy既感觉!我觉得好似食梗汤面咁… 4. 另叫: 白汁海鲜焗饭 ($48)呢个白汁海鲜焗饭Okay, D海鲜okay, D虾仲有有心机到整甩埋个虾壳, 仲系咁啦.. 细心度值得加分!整体而言,除左个咸猪手之外,我觉得其他野真系麻麻地..其他方面既西餐真系要努力改良

我地3个人入去坐低左,望一望Menu就点左以下既食物..
1. Set Dinner芥蜜脆皮原只咸猪手 ($88)
呢个咸猪手系呢到好出奇,所以一试…
果然系皮够脆,但入面D肉又唔干仲要好Juicy!

2. Set Dinner甘薯焗猪扒饭 ($48)
焗猪扒饭真系唔多好食,猪扒好 “鞋”口…

大X乐既呢款焗饭好食过呢到既十倍﹗

3. Set Dinner香草白蚬天使面 ($68)
D蚬唔系多就OKAY.. 只只都无乜肉食..
我觉得好似食梗汤面咁…

4. 另叫: 白汁海鲜焗饭 ($48)
呢个白汁海鲜焗饭Okay, D海鲜okay,

整体而言,除左个咸猪手之外,我觉得其他野真系麻麻地..
其他方面既西餐真系要努力改良下!
白汁蚬肉天使面
芥蜜脆皮原只咸猪手