2019-06-02 88 浏览
听同事讲数码港戏院好少人,咁就约左friend黎睇戏,睇左几间餐厅,朋友话想食日本野多啲,睇左个menu就决定左呢间。以寿司黎讲都唔算系好贵,中高价位,但质素系对得住个价钱。一坐低,将台系石造架,好特别,好有质感!首先上既系烧牛柳粒,蒜片加埋个牛肉,好香,牛肉味好重,烧得岩岩好,加埋蒜味食,perfect!鹅肝多士做得好出色,油份配合埋个脆卜卜既多士,好快就食完,要衬佢仲热辣辣果阵食,口感同埋个质素一流再黎就上左个海胆炒饭,个海胆食落都新鲜,加埋个炒饭食,鲜味吊左出黎鱼子吞拿 冻豆腐,呢个前菜好fresh!配埋鱼子个口感好得意,吞拿鱼蓉同个冻豆腐个味道好夹。火炙拼盘超多款式,最钟意食个火炙左口鱼,个油份配埋个寿司饭,好香口,火炙三文鱼同火炙海胆都保留到个鲜味个烧牛舌烧得岩岩好,完全唔轫,同埋食得出个牛味,烧得好香口,加少少柠檬汁,冇咁腻,呢个我加点左!最后叫左个温燘清酒,服务好好,仲有条毛巾系隔离,提醒你小心热,可以用呢块毛巾隔热,呢枝清酒都值得叫,影低左,下次去日本都要买返!

寿司黎讲都唔算系好贵,中高价位,但质素系对得住个价钱。

一坐低,将台系石造架,好特别,好有质感!

• 火炙寿司盛合(特上)
  • 牛脷串
  • 鹅肝多士