2013-07-18
Fiat Caffe 系香港第一间混合汽车陈列室和餐厅既一间Cafe,经餐厅职员介绍下先知原来Swire Hotels负责管理。其实经过过呢间餐厅好多次架啦,次次同要等好耐位所以无黎到,今次特登BOOK定位黎呢到试试。一家几口到步口叫左Illy Crema 同Italian Smooch 黎开一开胃。Illy crema有两只味,朱古力味果只上面仲用左朱古力粉去整左FIAT 呢个字。杯Italian Smooch饮落去好清甜可口。头盘叫左一个南瓜汤同埋Parma Ham冻肉拼盘,Main course 叫左个pasta of the day, 蓝青口,肉眼扒同埋柠檬烧鸡。甜品叫左个意式雪榚特浓咖啡。Parma ham唔算太咸,配菜系面包而唔系哈密瓜,几特别。Main course 个pasta of the day好有水准,最钟意就系食D特别D既PASTA,唔好成日都SPAGHETTI。不过如果可以加多少少虾就好啦。个PASTA份量唔多,几个人SHARE其实每人只食到少少,如果一个男人食可能会唔够。蓝青口都系送面包,要赞既系佢够汁,唔会太干身。只不过上菜时要快D拎走D包先如果唔系好快会
一家几口到步口叫左Illy Crema 同Italian Smooch 黎开一开胃。Illy crema有两只味,朱古力味果只上面仲用左朱古力粉去整左FIAT 呢个字。杯Italian Smooch饮落去好清甜可口。 头盘叫左一个南瓜汤同埋Parma Ham冻肉拼盘,Main course 叫左个pasta of the day, 蓝青口,肉眼扒同埋柠檬烧鸡。 甜品叫左个意式雪榚特浓咖啡。
Parma ham唔算太咸,配菜系面包而唔系哈密瓜,几特别。 Main course 个pasta of the day好有水准,最钟意就系食D特别D既PASTA,唔好成日都SPAGHETTI。不过如果可以加多少少虾就好啦。个PASTA份量唔多,几个人SHARE其实每人只食到少少,如果一个男人食可能会唔够。 蓝青口都系送面包,要赞既系佢够汁,唔会太干身。只不过上菜时要快D拎走D包先如果唔系好快会谂。 肉眼扒我无食到因为我唔食牛,但系我有试D配菜,佢有别于一般西餐只系扒配薯条意粉饭之类,睇得出DESIGN MENU果个人都有花过心思。 到柠檬烧鸡,我想讲我最钟意系D薯蓉,配埋D汁食真系好好味。 到果意式雪榚特浓咖啡,好好好重咖啡味,好浓,可以话有D过浓,同埋水得滞,搅到我都差D见唔到D雪榚系边。 总括黎讲呢到D野食真系唔错,可惜对于一间CAFE黎讲算系贵左少少啦。