2022-06-14 145 浏览
今日Lunch hour 由office 行去the one 谂住食餐好突然谂起呢间茶饮店今日就决定比自己放肆一下喺The One入边有好大嘅铺面仲可以堂食添㗎除咗嘢饮之外仲有特色蛋糕不过怕食得太饱拣咗件细细地嘅切件蛋糕就算了🤣🤣呢度最出名就系水墨风奶茶望落去劲啱打卡麻糬芝麻乌龙鲜奶茶买咗返Office饮真系一流!叫咗少甜走冰 饮之前要搅匀下面嘅芝麻如果唔系就好似我咁一开始饮到成Pat芝麻🤣🤣不过证明好真材实料!想讲呢个配搭真系超级配!叫咗少甜加埋芝麻成个配搭唔会太甜虽然系乌龙鲜奶茶,但加埋芝麻之后就唔太饮到乌龙茶味🤣🤣🤣🤣但芝麻同麻糬真系好夹!丰富咗成个口感望落去$39一杯真系好似好贵,但绝对值得!因为饮完唔使食嘢了😂🫶🏻相对地件奶茶蛋糕就冇咁突出但都系好食的!但日式奶茶嘅味我就食到系伯爵茶味🫣见到入边有一粒粒茶叶的虽然唔太钟意顶𠮶浸cream但加咗少少焦糖酱令成个口感有啲新鲜感🥰下次再试吓其他蛋糕先.下次会再返嚟试吓其他野🤩仲有熔岩蛋糕超想试店员超nice不过以前晚市经过呢度都真系好多人 建议非繁忙时间先嚟试吓啦~
谂住食餐好突然谂起呢间茶饮店

不过怕食得太饱拣咗件细细地嘅切件蛋糕就算了🤣🤣

呢度最出名就系水墨风奶茶
望落去劲啱打卡

麻糬芝麻乌龙鲜奶茶
买咗返Office饮真系一流!
叫咗少甜走冰 饮之前要搅匀下面嘅芝麻
想讲呢个配搭真系超级配!
叫咗少甜加埋芝麻成个配搭唔会太甜
虽然系乌龙鲜奶茶,但加埋芝麻之后就唔太饮到乌龙茶味🤣🤣🤣🤣
但芝麻同麻糬真系好夹!丰富咗成个口感
日式奶茶蛋糕