2019-11-02 29 浏览
●猪骨汤手工面(猪大肠+墨鱼丸+鲜冬菇+豆卜+萝卜+炸鱼皮)●走访一间位于长沙湾青山道嘅川菜小店~净面26蚊 每个𩠌就加6至16蚊不等 价钱同谭仔差唔多 嗌咗比较有特色嘅手工面😆 个面底都几得意 比较有咬口 食得出有少少回弹 猪骨汤系走清淡路线 肉味唔系好浓郁但系好清嘅味道🐷🐷🐷● 川味凉粉($28)●几钟意佢嘅麻辣酱沟埋小小豆瓣酱同辣椒油 所以做到又麻又香🤩 但个凉粉同我一般认知嘅凉粉有啲唔同(?)口感好淋 唔系q弹 有韧性嘅🐷🐷🐷●凉拌皮蛋($28)●皮蛋只要靓嘅话 其实好难做得难食 佢个皮蛋好溏心好高质 😍😍😍🐷🐷🐷●麻婆豆腐($58)●除咗米线面 铺头都有提供川味小菜 所以就嗌咗个试吓 但略嫌酱太侧重辣味 欠缺咗少少咸味同香味🐷🐷🐷●健康爽芒/霸气百香果($38)●食辣嘢一定要配返杯嘢饮㗎 两杯特饮都劲足料 可以饮到劲多百香果同埋芒果果肉🥰😍😍💭💭💭好味(7/⑩)抵食 (7/⑩)💭💭💭
走访一间位于长沙湾青山道嘅川菜小店~
● 川味凉粉($28)●
●凉拌皮蛋($28)●
●麻婆豆腐($58)●
●健康爽芒/霸气百香果($38)●
💭💭💭
好味(7/⑩)
抵食 (7/⑩)
💭💭💭