2020-06-06
疫情期间一直唔敢外出用膳,见呢排情况好转,加上忍唔到口,终于约咗朋友出黎食晚饭。餐厅环境几好,坐落都阔落,感觉都几光猛干净。其实系第一次食西班牙菜,紧系要试下唔同菜式。西班牙海鲜炒饭本来好担心啲饭会好硬,点知个饭真系炒得几好食,软硬适中,而且辣辣地几惹味,同埋啲海鲜都好足料,青口同大虾都爽口弹牙~不过戈两旧火腿定烟肉既物体有啲啲咸,但唔影响整体味道,几岩我口味西班牙蛋饼因为我真系好钟意食鸡蛋,所以见到蛋饼就忍唔住叫番份试吓~原来西班牙蛋饼入面会有啲肉、洋葱(?)同埋薯蓉嘅物体,系几特别,但食得多会有啲滞,唔太岩我口味~ 青柠蜂蜜鸡翼老老实实都几失望~本身预计青柠蜂蜜味会酸酸甜甜,但佢个味有啲怪,又唔酸又唔甜,同埋啲鸡翼太干身,唔推介~ 芝士煎蟹饼 见到枱枱黎呢度都叫番份,都要等一阵先黎~超期待~黎到热辣出炉,上面超多木鱼丝~不过可能因为食咗蛋饼在先,所以惊喜不大。不过都唔错,芝士味都重既~值得一试!黑松露薯条黑松露酱同薯条既组合真系无得输!身为薯条狂人既我食哂,不过真系好热气呀!水果茶叫咗个热水果茶~平时好怕出面餐厅啲水果茶会好甜,呢度唔会过甜,几清新,唔错!整体黎讲,都满意既,食得好
餐厅环境几好,坐落都阔落,感觉都几光猛干净。
其实系第一次食西班牙菜,紧系要试下唔同菜式。
西班牙海鲜炒饭
西班牙蛋饼
青柠蜂蜜鸡翼
芝士煎蟹饼
黑松露薯条
水果茶
整体黎讲,都满意既,食得好饱!有机会都会再黎试下其他菜式,不过好似有小小贵(?)但西餐其实都真系咁上下价钱~