餐厅: 鮨文
资讯:

2018-01-15 1644 浏览
依排股市𣈱旺,今晚同股友庆祝股市获利~奖励下大家,相约去食好野,我地拣左元朗鮨文庆祝今日既menu同之前唔同,又转左新菜式茶碗蒸-入面系蒸蛋,配合元贝仔、草菇、鲜虾及金箔,蒸旦入味兼好滑左口鱼-上面加左岩盐及柚子汁,本身鱼身味道淡,但配合埋岩盐同柚子汁,带出独特既味道𫚕鱼-老板话系野生既油甘鱼,将𫚕鱼加柚子皮再烧一烧,鱼身带上一阵炭烧味,非常好食赤海胆配帆立贝天妇罗寿司-赤海胆新鲜加上帆立贝天妇罗~好味好有趣白只-鳕鱼精巢,味道咸咸地,好creamy,唔难食,老板话男人食左强身,女人食左滋阴吞拿鱼面珠肉-用火鎗烧一烧,加入芽葱,囗感好似牛肉,好滑大拖罗-用火烧迫d鱼油出黎,散发好香既鱼油味,上面有萝卜蓉,食起黎冇咁油腻碌皮鱼配鱼肝寿司-老板话碌皮鱼最值钱就系鱼肝,鱼肝唔靓成条鱼都唔要得,真系长进好多刺身知识牡丹虾寿司-上面有虾膏及虾籽,三合一食法好好味赤绿鱼鱼子酱寿司-老板话赤绿鱼系关西鱼王,有好浓既鱼油香味,加埋俄罗斯鱼子酱,very delicious 平山赤海胆寿司及木村马粪海胆寿司-依两款海胆老板话要喺日本竞投返黎,好值得食,冇紫菜寿司叫平山赤海胆,味浓郁又鲜味~而紫菜寿司就系
今日既menu同之前唔同,又转左新菜式
茶碗蒸
𫚕鱼
赤海胆配帆立贝天妇罗寿司

白只
吞拿鱼
吞拿鱼面珠肉-用火鎗烧一烧,加入芽葱,囗感好似牛肉,好滑
拖罗

牡丹虾寿司-上面有虾膏及虾籽,三合一食法好好味
平山赤海胆寿司及木村马粪海胆寿司-依两款海胆老板话要喺日本竞投返黎,好值得食,冇紫菜寿司叫平山赤海胆,味浓郁又鲜味~而紫菜寿司就系马粪海胆,味比较优雅、甜味持久~
毛蟹肉配蟹膏,加少少醋吊出左蟹肉既鲜味。另外,花鱼一夜干,花鱼腌一晚再煎,配萝卜蓉及柠檬汁,带出鱼既咸鲜味。北海道鲍鱼配鲍鱼肝酱,味道好特别,饭团放入鲍鱼肝酱,唔太漏。
宫崎蜜瓜
宫崎蜜瓜-喷左whisky 喺蜜瓜上,更加带出蜜瓜既甜味

今晚真系学识好多刺身知识同埋吸收左我好omega 3
2018-01-15
$2000 (晚餐)
茶碗蒸
𫚕鱼