2025-02-06
上次食过之后成日都话要再来,今次新年假期就带埋屋企人一齐食🥰最中意Ukiyo嘅环境好舒适,超大落地玻璃采光+木系枱凳,成个氛围都好放松🩷而且有空间感,坐得舒服超加分!讲番野食,菠菜忌廉汁帆立贝手工宽面,个手工宽面好弹牙,配上鲜味嘅帆立贝,菠菜忌廉汁偏淡,唔会太漏,还好✨All Day Breakfast,拣咗有慢煮澳洲和牛板腱,除咗牛板腱,仲有胡麻菠菜、牛蒡渍、萝卜渍同红芝渍,仲有香滑嘅炒蛋同自家制酸种面包每样嘢都好好味,劲中意炒蛋同菠菜,又追住食和牛板腱😆肉质鲜嫩,食完真系觉得唔够喉!最后,当然唔可以少得最期待嘅甜点——麻糬窝夫!今次我哋选咗香橙伯爵茶开心果麻糬窝夫,外皮酥脆,面头大大块嘅麻糬又Q又弹,橙香同伯爵茶味道搭得好正,真系太好味啦!🍊🍵💕总结嚟讲,Ukiyo 依然冇令我哋失望,食物质素同创意都好高,环境亦让我哋享受咗一顿愉快嘅午餐!绝对值得再访,下次都要黎再试更多美食!🤗❤️
最后,当然唔可以少得最期待嘅甜点——麻糬窝夫!
绝对值得再访,下次都要黎再试更多美食!🤗❤️