2013-11-17 3010 浏览
旧同事「探班」顺便约埋一齐出去食饭,手指笃笃,笃中边间就边间佢想食泰国嘢,于是上OR拣「尖沙咀」「泰国菜」再是旦笃一个俾佢笃中NARA THAI,于是又有机会试嘢~去到爆场,要等,不过都好快就有位坐虽然本来有同事话好似麻麻,不过既然咁多人去,相信有一定水准泰式凤爪沙律,怕辣嘅我食咗只无乜汁嘅都要系咁饮嘢!生菜包有两种,猪肉同鸭肉(定系鹅?)我哋就拣咗猪肉,味道不错,不过我自己本身唔多好呢款菜式其中一样最爱:炸虾饼呢度嘅炸虾饼几好食!我自己食嘢钟意唔点汁,佢虾味够哂~新鲜炸好热辣辣,外脆内弹牙,正呀!同事们觉得佢个冬荫公唔得,话唔正宗!又唔辣又唔酸…仲有啲虾仔好似浸咗好耐咁…我自己就觉得好普通,好似「家庭煮妇煲嘅」咁?由于咖哩叫咗牛,所以串烧拣咗鸡&猪我个人觉得鸡好食啲,香得泥够滑,而猪就硬身啲,不过味道都唔错~我之前应该未食过青咖哩?觉得佢个咖哩几好食,牛腩亦好稔,而且份量一啲都唔少,好多肉!咖哩汁有椰香,好滑、好够味,点蒜茸包或薄饼都一流!蒜茸包还可以,觉得油重咗,令到点咖哩汁后会觉得「TOO MUCH」,而且唔够脆薄饼好好食,过咗阵仲觉得系脆边,加上咖哩汁一齐食好正!本身谂住食咗咁
佢想食泰国嘢,于是上OR拣「尖沙咀」「泰国菜」再是旦笃一个
俾佢笃中NARA THAI,于是又有机会试嘢~
去到爆场,要等,不过都好快就有位坐
虽然本来有同事话好似麻麻,不过既然咁多人去,相信有一定水准
泰式凤爪沙律
泰式凤爪沙律,怕辣嘅我食咗只无乜汁嘅都要系咁饮嘢!
(猪肉)生菜包
生菜包有两种,猪肉同鸭肉(定系鹅?)
我哋就拣咗猪肉,味道不错,不过我自己本身唔多好呢款菜式
炸虾饼
其中一样最爱:炸虾饼
呢度嘅炸虾饼几好食!我自己食嘢钟意唔点汁,佢虾味够哂~
新鲜炸好热辣辣,外脆内弹牙,正呀!
冬荫公
同事们觉得佢个冬荫公唔得,话唔正宗!
又唔辣又唔酸…仲有啲虾仔好似浸咗好耐咁…
我自己就觉得好普通,好似「家庭煮妇煲嘅」咁?
串烧鸡&猪
由于咖哩叫咗牛,所以串烧拣咗鸡&猪
青咖哩牛腩
我之前应该未食过青咖哩?
咖哩汁有椰香,好滑、好够味,点蒜茸包或薄饼都一流!
青咖哩牛腩配蒜茸包&薄饼
薄饼好好食,过咗阵仲觉得系脆边,加上咖哩汁一齐食好正!
泰式炒通菜
本身谂住食咗咁多肉就要食番多啲菜,点知个泰式炒通菜都好辣!(在我角度)
不过好惹味,所以其实都几好食~
2013-11-15
$198 (宵夜)
炸虾饼
串烧鸡&猪