2016-10-11
一行四人相约到尖沙咀饭聚 谂住到"韩国街"觅食 点知乱打乱撞行左去韩国街附近既天文台道 原来有一座新落成既商场-天文台道8号 地下有数间装修得几靓既餐厅 由于已经极度肚饿,又见唔驶等位就拣左居酒屋试下居酒屋以木制品为主调 虽然用日式餐具 但装修带点洋式style 但又不失居酒屋既雅致居酒屋以串烧, 炉端烧, 清酒做主打 可能地段邻近酒店 见同场都有不少外籍游客用紧餐 有d仲叹紧清酒真识饮左上-明太子炒芦笋 芦笋炒得好淋 好有明太子既咸香; 芥辣八爪鱼-好爽 Wasabi味好醒神左下-唐扬豆腐炸得干身 面头既生姜蓉同木鱼碎将味道提升右上-免治鸡肉串 不但卖相靓,仲热辣辣味道不错右下-烧大啡菇 菇味浓郁 饮品既质素都好好 我点既青森苹果汁好香苹果味 酸酸地好合胃口 仙台牛舌厚烧呢一道牛舌系居酒屋经理所推介 牛舌集爽,嫩,滑于一身的确无介绍错黑豚肉眼盐烧吉列猪就食得多 烧豚比较少食, 呢款黑豚落左黑椒同盐黎烧 烧得好干身 点埋胡麻酱好有惊喜网烧安格斯肉眼怕牛舌会好细碟唔够分所以点多客肉眼其实都属好味之选 不过相对牛舌就有点被比下去海胆酱大虎虾同烧元贝都好鲜甜美味 烧海鲜新鲜就是王道名古屋鸡
可能地段邻近酒店 见同场都有不少外籍游客用紧餐 有d仲叹紧清酒真识饮 左上-明太子炒芦笋 芦笋炒得好淋 好有明太子既咸香; 芥辣八爪鱼-好爽 Wasabi味好醒神
左下-唐扬豆腐炸得干身 面头既生姜蓉同木鱼碎将味道提升
右上-免治鸡肉串 不但卖相靓,仲热辣辣味道不错
呢一道牛舌系居酒屋经理所推介 牛舌集爽,嫩,滑于一身的确无介绍错 黑豚肉眼盐烧
吉列猪就食得多 烧豚比较少食, 呢款黑豚落左黑椒同盐黎烧 烧得好干身 点埋胡麻酱好有惊喜 网烧安格斯肉眼
怕牛舌会好细碟唔够分所以点多客肉眼
其实都属好味之选 不过相对牛舌就有点被比下去 海胆酱大虎虾同烧元贝都好鲜甜美味 烧海鲜新鲜就是王道 名古屋鸡翼
黎居酒屋又点少得名古屋鸡翼香脆嫩滑 炸鸡稻庭乌冬
系为两位男仕点既 食左啖觉得乌冬烟韧 味道都不错
呢间居酒屋 环境,食物味道,服务都令人称心
以游客区黎讲吃货小妹认为价钱可接受 同三五知己黎摸下酒杯底都不错