2015-01-12 1318 浏览
在佐敦附近工作, 见到风月堂已在本区开了数个月, 一直想LUNCH 去试下, 不过午市时段经常有一群人等位。实在无咩心机等位。不过今天可能因为天气唔好同埋落雨, 所以无人等位, 咁我即本去试下啦, 午餐餐牌有5个选择, 头盘可以选汤或沙律, 有主菜, 仲有甜品同饮品, 好似几丰富。价钱由78元起, 最贵个牛仔骨伴带子都系108元, 都几合理。我第一次帮衬, 稳阵D, 试下个香煎鲈鱼大虾意粉, 配个罗宋汤。个汤几够料, 好好味, 不过个餐包就一般货色。而个意粉个卖相唔错, 个味道都合乎期望, 鲈鱼一D都唔腥, 大虾的SIZE都合格, 而且好弹牙, D意粉唔会太淋, 总次整体感觉唔错, 唔怪得平日咁多人等位。甜品可以择7种口味的雪糕配窝夫, 值得一赞的系热柠檬茶, 入口好顺滑, 一D都唔涩。D侍应都几有礼貌, 不会大力放D食品在台, 我亦观察到佢地频频幇人加水, 可能人客不多的原故。整体感觉值得再去多次, 下次约埋D朋友一齐帮衬。

不过今天可能因为天气唔好同埋落雨, 所以无人等位
, 唔怪得平日咁多人等位。

香煎鲈鱼大虾意粉
题外话/补充资料: 环境装修布置都有水准, 似乎下过一番功夫, 都算舒适。
2015-01-12