2009-11-06
今个月生日, 老公原本打算上星期日带我去庆祝, 点知无book枱, 明明写星期日都开, 但点知唔开门, 令到我哋好失望。于是星期三又再去。因要留肚食甜品, 所以只点了一款前菜: 白汁清酒煮青口, 青口壳大但肉较细, 不过好滑亦鲜味, 配上面包及焗原个蒜头, 个焗蒜好特别, 第一次试, 面包都好味。餐汤选了龙虾汤及一个好似豆味的黑松露汤, 龙虾汤做得很好, 味很浓, 但豆味黑松露汤味道很普通, 相对就不太好味!主菜选了侍应极力推介的顶级肉眼扒及黑豚肉, 2个主菜都很好味, 有肉味又很滑及多汁, 令人回味!甜品点了心太软及梳乎里, 个梳乎里很好味, 但心太软就心不软, 内里还有一粒冻的朱古力心, 通知侍应, 才发现个炉刚刚坏咗, 因为我哋都识自己做心太软, 食得出用料不错, 所以都无计较。最后埋单时才知道openrice有优惠可以7折, 个侍应又唔早啲讲, 最后用信用咭都有8折! 主菜~$180 - $400 ; 加 前菜、汤 及甜品 + $160, ( 3选2加$120)