2023-03-15 121 浏览
Apinara系拎过米芝莲既精致泰菜餐厅,𩠌菜味道好之余,价钱亦唔算贵,而且环境舒适,适合约埋三五知己一齐品尝。✨泰式椰汁鸡汤上菜时有火系下面keep住热~入口味道超浓厚,味道偏甜,当中有浓浓既椰香味。鸡肉同蘑菇份量都几多,鸡肉唔会煮到柴。我哋2个人饮到两碗几,份量充足。✨泰式蟹肉奄列啲蛋唔系滑身个种,反而几香口。入面包住既蟹肉非常多,一切开就泻哂出黎,蟹肉够鲜甜,配埋酸酸甜甜既酱汁好开胃。✨泰式东北小食拼盘有选择困难症既人拣呢个啱哂,一碟有齐炸猪肉丸、清迈香肠、泰式香肠、肉碎沙律。肉丸同香肠都食得出系鲜肉制成,仲保留左肉既纤维,肉丸外脆内软,香肠就弹牙啲,两样都系偏香辣,啱哂重口味人士。✨青咖哩鸡肉鸡肉弹牙滑溜,而且份量都几多。青咖喱一入口有香浓既椰汁味,再食辣味先涌出黎,令人上瘾,用黎配印度薄饼啱哂!

✨泰式椰汁鸡汤

✨泰式蟹肉奄列