2021-04-08 579 浏览
今日家姐嚟铜锣湾睇我,就带佢嚟呢家餐厅食日本野,食完之后我同家姐都觉得唔错。首先系日本南瓜,外面被烧到带啲点焦,但系食进口就觉得软糯香甜。然后系松叶蟹温泉蛋沙律,精心剔出嘅蟹肉软嫩多汁,铺喺生菜上,再加上温泉蛋,视觉同埋味觉都系扑面而嚟嘅清爽。海老春卷外皮薄薄脆脆,内馅丰富多汁,虾香满口,都几好味。七味鱼翅系日式居酒屋嘅经典下酒菜,烤过嘅鳐鱼翅散发着清香,脆脆嘅口感裹上一层香甜浓厚嘅美乃滋,越食越香。接下嚟系鸡翼串,越系简单嘅食物越考验厨师嘅功底,但系呢个鸡翼烧得外皮酥脆,肉质柔嫩,味道亦唔差。最后系美国牛小排。牛小排切得厚薄有度,纹理清晰可见,经过高温炙烤之后肉香味更加浓郁,一入口就肉汁四溢,口感肥厚滑嫩,真系每一啖肉都回味无穷。

海老春卷外皮薄薄脆脆,内馅丰富多汁,虾香满口,都几好味。