2021-10-24
值得再战高质饺子店 平价巴斯克蛋糕🍰呢间舖头喺深水埗非常出名,今次终于都到我试吓😆双拼煎饺(八只)$42✅韭菜猪肉饺丶洋葱猪肉饺煎饺即叫即整,所以热辣辣!饺子皮煎到金黄色,㶶㶶咁,非常香脆😆皮薄多馅料,饺子里面亦十分juicy😍好正!韭菜猪肉饺两者比例平均,食落去口感非常好☺️洋葱猪肉饺非常欣赏😆洋葱粒唔会太多抢晒啲味,但佢嘅存在亦都令到饺子口感爽脆,同猪肉非常夹💕汤饺 (八只)$38✅云耳椰菜猪肉饺丶芫荽猪肉饺汤饺子非常出色,一样皮薄多馅😋饺子亦都包得好靓,每一只都好饱满👍🏻云耳椰菜猪肉饺比上面𠮶两种口味比较清淡,好有屋企嘅味道🤣食多几只都唔会觉得油腻,加上云耳椰菜令到饺子好爽口☺️芫荽猪肉饺令到我非常惊喜🤯芫荽味非常浓郁好出!!如果系芫荽粉丝一定好钟意🤣虽然系咁,但系亦都冇抢晒猪肉嘅存在,两者都配合得好好,食落去好新鲜🥰日式炸鸡(四件)$25唔好睇佢相里面细细粒,其实都几有份量感~亦都系即叫即炸,脆卜卜!老板仲会特登比甜酸酱,非常贴心☺️手作芝士蛋糕 $25全场最爱!真系非常好食呀!💕😋芝士味好浓郁,虽然系饺子舖出品嘅芝士蛋糕,但系绝对唔马虎!香滑软绵❤️不过分享食会比较好,因为食咗咁多嘢
呢间舖头喺深水埗非常出名,今次终于都到我试吓😆
双拼煎饺(八只)$42
✅韭菜猪肉饺丶洋葱猪肉饺
韭菜猪肉饺两者比例平均,食落去口感非常好☺️
汤饺 (八只)$38
✅云耳椰菜猪肉饺丶芫荽猪肉饺
日式炸鸡(四件)$25
手作芝士蛋糕 $25
全场最爱!真系非常好食呀!💕😋
不过分享食会比较好,因为食咗咁多嘢嘅话一个人食会有啲吃力😂
总括来讲,非常值得再食!不过真系好多街坊嚟,舖头位置比较少,所以都要啲时间先至有位🥲
𠮶日平日七点到都要等咗差唔多三四个字 ~