2011-02-22
一场嚟到天后食饭, 知道附近有间新开既日式甜品店, 卖相极为吸引, 忍唔住就算几饱都要嚟试一试~!嚟到己见好多人排紧队, 我地一行3人冒著天冷雨蒙蒙既天气都等了一个多小时才有位~ 食个甜品姐~ 都要等咁耐....侍应态度有少少cool la~ 都唔可以话佢冇礼貎叽~~~店内装修好日式, 感觉好好~~~ 而甜品款式都几日式, 唔系一般香港甜品店都食到~!! 我至钟意食D 独特而又好味既food~~ 激赞!!见到呢度D 食评话苹果批几好咁, 谂住一入座就叫番个食啦, 点知....卖晒~! 由于dinner果餐食得太饱, 所以我地只点左3款甜品, 但每样味道都唔错bor~!!炖奶 - 有3款, 有芝麻, 蕃薯, 红豆...奶味好浓~! 其实3款都好味, 但蕃薯果款就逊色左少少, 可能系芝麻 & 红豆既味较浓la~~~山药 - 里面有淮山, 成碗都系奶~! 另外配有姜汁, 但姜汁不浓~ 唔知落嚟做乜~~~弥月三色 - 有大福, 蕃薯, 同粟子甜汤~ 大福里面系粟子蓉, 仲有一粒原粒粟子响里面! 好味~!! 蕃薯有黄心&紫心两款, 本人见议先食黄心会好d, 因为紫心系较甜!! 粟子甜汤,
侍应态度有少少cool la~ 都唔可以话佢冇礼貎叽~~~
弥月三色 - 有大福, 蕃薯, 同粟子甜汤~ 大福里面系粟子蓉, 仲有一粒原粒粟子响里面! 好味~!! 蕃薯有黄心&紫心两款, 本人见议先食黄心会好d, 因为紫心系较甜!! 粟子甜汤, 里面仲加埋百合, 可惜我觉得仲系硬左少少, 唔够火喉~! 但味道唔错ga~!!!
值得再试!!