餐厅: 一遊
资讯:

2023-07-13 546 浏览
朋友聚餐,今次再次拣左一游,之前试过尖沙咀分店,很不错,今次试下湾仔分店,餐厅装潢都系日本居酒屋风格,环境舒适。我哋一共叫咗六款野食,分别白身鱼薄片、海老加州卷、串烧、和风卷、鲜蟹肉煮嘅豆腐同牛肉石头烧饭。白身鱼薄片刺身新鲜,肉质晶莹剔透,再配上胡麻酱汁,味道鲜甜可口。海老加州卷加州卷外层有蟹籽,馅料内有新鲜牛油果、清脆嘅青瓜同大只炸虾,口感丰富,而且美味,好满足。串烧有牛舌、鳗鱼、鸡翼同脆瓜。牛舌爽口唔靭,烧到啱啱好,鳗鱼厚身肥美,鸡翼外脆内嫩,脆瓜好多汁,味道有惊喜。和风卷和风卷系呢间居酒屋名物,上次已经食过,今次再encore,薄薄嘅pancake皮包住牛油果、鳗鱼同飞鱼子,层次丰富,香气扑鼻。鲜蟹肉煮嘅豆腐豆腐好滑身,外皮炸得香脆,再蘸上一份甜甜嘅酱汁,好好味。牛肉石头烧饭牛肉份量同肉汁都几多,而且石锅热辣辣令到饭有饭焦,捞埋牛肉同肉汁,非常之美味。饮品方面,我哋叫咗生姜杏子酒同蜜桃梳打,都好饮。总括来讲,一游食物精致美味,环境舒适,系同朋友倾计嘅好地方,真系值得一来再来。

白身鱼薄片
刺身新鲜,肉质晶莹剔透,再配上胡麻酱汁,味道鲜甜可口。

海老加州卷

串烧

和风卷

鲜蟹肉煮嘅豆腐
豆腐好滑身,外皮炸得香脆,再蘸上一份甜甜嘅酱汁,好好味。

牛肉石头烧饭

饮品方面,我哋叫咗生姜杏子酒同蜜桃梳打,都好饮。

• 和风卷