2023-05-17 340 浏览
尖沙咀金巴利道有段路布满韩国餐厅,见到呢间好似几大规模,有几间店,每间主打唔同野,我同朋友拣咗主打韩烧嘅呢间试下餐厅入面真系韩国人主理,所以食物质素实有保证,而我哋叫咗两样野食都好满意落咗单之后,职员即刻送上5碟前菜,而我同朋友都觉得最正系泡菜,因为好新鲜,味道腌得好好,唔会太酸亦唔会太辣,职员仲会主动refill,同喺韩国一样🌟牛肉拼盘(A)有4款牛肉:牛肉眼、牛肋骨肉、肩胛肉、板腱肉,仲有少少金菇同鸡脾菇牛肉啲雪花几靓,肉眼扒又厚又大块,食落牛味好浓,肉质嫩滑,而另外三款牛肉各有4块,呢个份量二人食其实都够,始终油脂都肥腻,所以有时用生菜包住啲肉食冇咁heavy呢个拼盘set仲包一碗泡菜汤/大酱汤,我拣咗泡菜汤,汤底辣度适中,都有几多泡菜,仲有豆腐同牛肉喺入面🌟韩式牛肋骨汤滚住上枱果下已经好吸引,先试下个汤,汤底香浓而且充满牛味,而几旧牛肋骨都好大件,仲有韩式粉丝喺汤入面,呢个汤仲有跟一碗饭,啱哂配呢个汤黎食整体黎讲,呢餐几好味,绝对值得回头

前菜

🌟牛肉拼盘(A)
牛肉拼盘(A)

🌟韩式牛肋骨汤
韩式牛肋骨汤

整体黎讲,呢餐几好味,绝对值得回头
2023-05-15
$368.5 (晚餐)
前菜
牛肉拼盘(A)