2010-10-01 183 浏览
食左好耐太忙都无post 的食评:与bf两人在湾仔漫无目的地揾食, 路过一间门口有一些杂志推介的广告, 就停下睇一睇, 点知睇睇下入面有一人好熟口面, 就系下面的敏捷仙, 简单问下佢好唔好食, 佢讲好. 我地就即入去lu. 而敏捷仙都差不多食饱饱. 我地二人就点左三样野: 炆牛肋骨 – 好香, 肉好鲜, d肉好易就与骨分开, 份量多; 我将它与食开的明洞比较, 呢度的确系贵一点, 但份量就多dd, 各有各好海鲜薄饼 – 敏捷仙有提到, 要有特制酱汁先好食; 不过bf 系唔食任何酱汁的, 也觉好味. 饱肚之选烧牛肉套餐 – 其实食左以上两样都应该差不多够, 不过知道我地唔会太多来湾仔, 因此再点多一个套餐, 因我想食果d 前菜. 果然7碟都好合我胃口, 可惜男友一见红色就唔愿试, 而牛肉用生菜包住食也很清新, 减淡左太多肉的油腻. 饭后的姜茶加西瓜, 两样都系我的喜爱. PS: 店中连toilet 也很整洁, waitress 亦很有礼. 值得推介
食左好耐太忙都无post 的食评:
我地二人就点左三样野:
海鲜薄饼
饭后的姜茶加西瓜, 两样都系我的喜爱.

环境ok, 可惜有d位太冻
7小碟, 我最爱泡菜
套餐好丰富