2012-07-30
食左几次盛八, CWB, 旺角, 尖沙咀都试匀, lunch/ dinner水准都系好, 订左位今日系 CWB店食 lunch, 上到都无乜人 银雪鱼定食 (约 $78) 先黎在个沙律前菜, 菜新鲜挺身, 汁里面沟在少少wasabi, 唔算太恭鼻但系几清面豉汤都系一般味道, 唔会太咸 鱼生新鲜好食, 汉堡牛肉软滑配烧汁好好味, 上面放上黑鱼子咬下卜卜脆, 同牛肉的软刚好成对比, 增加口感, 唔错银雪鱼好滑, 本身佢系好滑的鱼, 边间店都会做出呢个效果 茶碗蒸, 蛋都蒸得好滑, 好似有少少七味粉洒系面一齐蒸, 不过我仍然系喜欢元气果个多些.果味牛肋肉定食 (约 $88)都系有沙律, 面豉汤, 鱼生, 饭, 茶碗蒸跟牛肋肉好香牛味, 又带少少甜味, 真系好正, 每片都布有脂肪但又唔系一味肥 (今日呢个牛就其他野黎晒等左好耐, 催左2次先黎)之前我食烧肉lunch set系有芝麻雪糕跟架, 但呢日无上比我地, 叫佢埋单时都无拎黎, 因为个牛肋骨等左好耐先黎, 我地又赶时间, 所以无左件事就咁就走左 希望盛八能够继续保持水准
银雪鱼定食 (约 $78)
面豉汤都系一般味道, 唔会太咸
鱼生新鲜好食,
银雪鱼好滑, 本身佢系好滑的鱼, 边间店都会做出呢个效果
果味牛肋肉定食 (约 $88)
都系有沙律, 面豉汤, 鱼生, 饭, 茶碗蒸跟
希望盛八能够继续保持水准