2024-09-11
话说之前呢已经喺旺角𠮶间分店度食过呢一间牛站打边炉,𠮶次唔知系咪因为太肚饿呢觉得惊为天人咁好食,于是就book咗观塘呢一间试一试。因为前一日先book所以其实都剩返比较早嘅时间,今次食就系6:30嘅时间,一开始就嗌返个鸳鸯汤底啦,叫咗胡椒猪肚同埋麻辣汤底,个麻辣虽然系嗌咗BB辣,但系都系非常之辣,唔食得辣嘅朋友记住唔好嗌啦。一如以往呢,佢都有个QR code可以落一啲牛啊或者海鲜嘅食物啦,必嗌嘅觉得系蚝,真系超级好食,超级新鲜,而且超级大只,另外觉得必嗌嘅系牛小排,佢个质地系非常之新鲜,渌咗唔够5秒呢都已经熟晒,好好食。另外呢自己会嗌嘅呢就系黑糖糍粑,佢系留心嘅黑糖,嗌完即刻食系热辣辣超级正而出边呢就会有自助吧可以拎吓丸啊肠仔啊菜啊等等嘅食材啦,而有少少失望嘅系佢前菜居然冇麻辣鱼皮,喺旺角系有嘅,超级好食,希望迟啲都会加返。整体而言呢一间打边炉系好出色,好多产品选择,亦坐得舒服,隔唔中都一定会嚟食吓