食印度菜通常都会谂住去尖沙咀,但系朋友推介咗响铜锣湾嘅一间印度餐厅,咁真系要去试吓😋一入到间餐厅就见到佢墙上面画咗个一幅好大、充满印度色彩嘅画,因为用咗黄色,所以好sharp,而上面写咗餐厅个名。而大多数嘅客人都系印度人,所以我估食物都应该唔错😋😆印度脆米球,佢系一个个用米造嘅波波,配料有香料嘅薯仔洋葱粒、特制嘅酱汁同埋一樽冰冻嘅薄荷汁。将d配料放入个波波入面之后一齐食。食落口丰富,第一啖食到个波波好脆卜卜,之后食到薯仔嘅淋,而个酱汁有d甜甜咸咸咁,最后个薄荷汁带少少清新,好味道又特别😋👍🏻炸棒棒鸡,食落口啖啖肉,鸡皮位带少少脆香,又充满香料味😋另外附上一碟辣酱,我试咗啖好辣🥵食得好辣嘅可以试吓😂咖喱椰汁羊肉,羊肉好淋,咖喱汁充满唔同嘅香料,同埋上面铺咗d芝士碎,咖喱好香亦唔会好辣,好好味呀😋蒜蓉烤饼,送上枱嘅时候就已经闻到好香嘅蒜味,口感烟靭😋配搭咖喱真系一个perfect match 呀😍😋朋友真系冇介绍错呢间餐厅呀👍🏻😋😍

炸棒棒鸡

咖喱椰汁羊肉