2010-06-05 164 浏览
其实之前我生日已经想黎呢度,可惜果日落雨冇黎到,咁岩女友今日放假,朝早起身见天气超好,于是决定去昂平360跟住再入愉景湾食饭。Book 咗枱1900,可能星期二人唔多啦,1900入到去坐低映下相,再睇下个Wine List,居然发现有NZ既Scared Hill Sau Blanc,仲可以一杯杯叫,即刻叫咗杯黎饮,女友就叫咗杯Cosmopolitan,再慢慢睇下个Menu,都仲未有人催你落单,唔错唔错~Order 完都成1945,个Starter上果时岩岩放烟花,食住睇又真系唔错~环境:我地坐外面,果日唔太热有D风几舒服。不过本人认为有少少暗得滞,有时连自己食紧乜都睇唔到,好似浪费咗个卖相,如果再光返少少可能会好D。坐得外面可能会有昆虫我谂唔驶我提醒大家啦。服务:有个老细既物体好热情咁招呼我哋,但咁大既地方真系唔系好够人,有时要周围揾人,等一阵先见到有Waiter出现,D Waiter既服务态度都OK,未去到话热情,不过都有做足要做既,冇其他食评写得咁差㖞,可能我果日闲日冇咁忙挂。食物:饮料Scared Hill Sauvignon Blanc (New Zealand) (HK$70
其实之前我生日已经想黎呢度,可惜果日落雨冇黎到
,咁岩女友今日放假,朝早起身见天气超好
,于是决定去昂平360跟住再入愉景湾食饭。
环境:
服务:
食物:
饮料
Scared Hill Sauvignon Blanc (New Zealand) (HK$70 / Glass)
呢只酒好香,以前都会买返屋企饮。
Cosmopolitan (HK$60)
女友话略甜,可以唔驶咁甜。
前菜
New Zealand Mussels in Alio-Olio Pepper Sauce (HK$95)
D青口好似一早煮熟咗,跟住再放返落去煮二下就上碟咁。D青口完全唔入未,老老实实,我系屋企煮都好食过佢。不过个汁几好味。
主菜
Beef Tenderloin (Medium Cooked) (HK$195)
虽然唔系好靓好高质果D牛扒,牛味不算太浓郁,但收你200蚊你想要乜Grade?虽然牛扒一般,但个厨师真系煮得好好味,块扒超级Juicy同好香,非常好味!我极力推介!
Chicken Fajitas (HK$120)
D鸡肉炒得好嫩好入味,我当初仲谂住会好孩口添,真系有D惊喜,同埋好少见到有得食。
甜品
Chocolate Pudding (HK$55)
朱古力味好香渨,口感好滑。个心一界开D朱古力热辣辣咁流出黎,再混埋D冷冰冰既云呢拿雪糕,超正。
整体:
其实以呢个价钱,个环境、食物质素和服务黎比,我觉得都真系叫做几平啦,起码我比得开心先,我相信我有时间会再黎。

天朗气清,风景优美。
有烟花睇,不过都几远架。
NZ Mussels in Alio-Olio Pepper Sauce
Chicken Fajitas
Chocolate Pudding
2010-05-25
庆祝纪念
纪念日
天朗气清,风景优美。
有烟花睇,不过都几远架。
Chicken Fajitas
Chocolate Pudding